Javascript is required to view this map.

reklama

Motorest Galerie

hodnocení Zdeňka Pohlreicha:
0.999

Název restaurace:
Motorest Galerie
hodnocení uživatelů:
 
hodnoťte i Vy
Ano, šéfe! (9) Motorest Galerie - v kuchyni 7 Foto:

Šéf Café Imperial pojede rozdávat radost a smích na Českomoravskou vysočinu. O návštěvu ho osobně požádala Vlaďka Zemanová, která má od letošního ledna v pronájmu Motorest Galerii, který leží kousek od rybníku Velké Dářko směrem na Žďár nad Sázavou.

 

Paní Vlaďka má s restaurací problémy, ale nemíní se vzdát. Trápí ji vysoký nájem a malý zisk, zatím přežívá, ale noci mívá bezesné. Je to velká bojovnice a dokonce se vydala i ke kartářce, která jí návštěvu kata českých restaurací doporučila - prý už bude všechno jenom lepší. Jestli karty nelžou, uvidíte v dalším dílu ze zákulisí českých restaurací, v oblíbeném pořadu Ano, šéfe!

 

„Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ funguje i v Karlově

Paní Vlaďka je vyučený sládek, pracovala v baru, ráda vaří. K vedení restaurace se ale dostala vlastně náhodou. Netušila, jak těžké to bude. V kuchyni jí pomáhá syn David, který je vyučený kuchař a Ondra, který se na kuchaře teprve učí. Majitelka čeká na nového kuchaře Petra, který má teprve nastoupit, nejvíc se ale těší na příjezd Zdeňka Pohlreicha. To ještě netuší, jaká to bude lekce… Heslo generála Suvorova, citované v titulku, šéf totiž naplnil beze zbytku. Vyhrnul si rukávy a jal se školit kuchařský dorost, protože shledal mnoho nedostatků a začátečnických chyb. Mládenci se ve škole nenaučili moc z poctivého řemesla, zato s dochucovadly a práškovými omáčkami to dovedou skvěle. Na výsledku je to samozřejmě znát - všechno chutná stejně (blbě, jak by řekl šéf).

 

Zdeněk má při ochutnávce pocit, že mu na čele vyskočí pytlík s vegetou – a to je špatně. Co vařit ve zdejší rekreační oblasti? Pasoval by sem králík, ryby, něco domáckého na houbách. K tomu by mládenci ale potřebovali umět připravit poctivý základ na přípravu dobrých omáček i polévek. Takže znovu do školy a vařit se bude kotleta na hříbkách a králík na dijonské hořčici, oblíbené burgundské jídlo. Všichni se také poučí o systému práce v kuchyni, která začíná papírem a tužkou. Je třeba vypsat všechno, co budeme potřebovat a v jakém sledu budeme postupovat s prací. Jen tak se vyhneme zmatku, prolukám a adrenalinu v kuchyni, hřímá šéf a tuží pracovní morálku malého týmu. I tak za sporákem často tečou nervy. Komenský v zástěře také kluky poučí něco málo o kvalitních surovinách. Moc se jim ale nechce…

 

Pravidelní diváci pořadu už dávno vědí, že jen kvalitní, čerstvé suroviny a poctivý postup jsou zárukou dobrého jídla na talíři, kvůli kterému má host důvod znovu projít dveřmi. A tady by potřebovali, aby se dveře v pantech protáčely mnohem častěji než dosud… Jak to v Karlově dopadne při šéfově návratu? Zatím to moc dobře nevypadá…

 

Bude mu chutnat? Dočká se pozitivních změn? Podaří se mu motivovat kuchtíky, aby o práci jevili skutečný zájem a přestali dělat nechutné kompromisy? Kam se Vlaďce podepsal Zdeněk Pohlreich? Na všechny otázky uvidíte odpovědi v dalším vysílání, ale už teď můžeme prozradit šéfův expresní recept pro diváky. Těšte se na hráškovou polévku s pórkem, která vás v období Dušiček zaručeně zahřeje i potěší.

 

Nejlepší hlášky

"Když budeš dělat tímhle tempem, tak bys mohl dělat maximáně tak topiče v letním kině." - restaurace Georgia, Slunečná
Majiteli: "Ty se teda do Česko Slovensko má talent, nehlas!" - restaurace Simsalabim, Plzeň
"Chlapci, s vámi je domluva jak s posraným tanec…" - restaurace Excalibur, Moravská Třebová
všechny hlášky
 
 
 

reklama