Zdeněk Pohlreich si nabrousil nože na tucet kuchtíků

Na nože - promo Pohlreich s nožema Foto: Na nože - promo Pohlreich s nožemaFoto: Prima

Zdeněk Pohlreich opět v roli nekompromisního arbitra a nesmlouvavého šéfa potrápí profesionální i amatérské kuchaře. Na pomoc si ale přizval i majitele Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka a autorku kuchařek Evu Filipovou, která se rozhodla rehabilitovat českou kuchyni.

Všichni tři vyberou v novém pořadu Na nože! z šéfkuchařů i vášnivých amatérů jednoho, kterému udělí titul Superšéf a odměnu jeden milion korun. Kdo bude tím nejlepším šéfkuchařem? Kdo to všechno vydrží a ještě skvěle uvaří? Šanci bojovat o výhru má jen dvanáct finalistů! Kdo se mezi ně dostane? Dívejte se na premiérový první díl nového pořadu Na nože! už v úterý 7. září ve 21.20 na Primě.

Do pořadu Na nože! se mohl přihlásit každý, kdo si myslí, že umí výjimečně vařit, dokáže se vypořádat se stresem a umí spolehlivě fungovat i pod tlakem. Před kamerami se tak sešli nadšení amatérští kuchaři a kuchařky i šéfkuchaři z vyhlášených restaurací. Soutěžícím jde o hodně a diváky čeká napětí, rivalita, skvělé vaření i šéfovy hlášky.


Na start prvního výběrového kola se postaví čtyřicítka kuchařů. O postupu do semifinále rozhodne nejdříve zdánlivá maličkost – krájení cibule a mrkve. Úkol od Zdeňka Pohlreicha zní totiž jasně – nakrájet cibuli jednou na tenké proužky a jednou na kostičky. Mrkev pak nakrájet takzvaně na julienne. Kdo v krájecím úkolu uspěje, tomu poklepe obávaný šéf na rameno, polovina se ale šéfova uznání nedočká a ze soutěže vypadne. Nože jsou navíc velké a ostré. Náplastí je však naštěstí dost!

Další síto pak o titul Superšéfa připraví ještě osm adeptů. Než si totiž přísný šéf zvolí konečný tucet soutěžících, ochutná spolu s Romanem Vaňkem a Evou Filipovou ještě kuchařské umění dvacítky semifinalistů. Ti v komfortně vybaveném kuchařském studiu ve čtyřčlenných týmech uvaří jídlo, které umí nejlépe. K dispozici je tu vše – plyn, indukční vařiče, lednice plné masa a zeleniny, police s kvalitními surovinami za zády. Je třeba se jen vejít do hodinového limitu a také po sobě uklidit.

Kdo přesvědčil porotu, že právě on je hoden postupu do výsledné dvanáctky? Seznamte se s hrdiny nového pořadu Na nože!

reklama