Emanuele na návštěvě v pivovaru

S Italem v kuchyni, Emanuele v pivovaru Foto: S Italem v kuchyni, Emanuele v pivovaruFoto: Prima

Emanuele se už zase pilně otáčí ve své restauraci, ale jako vzpomínku na dovolenou v Tyrolsku si udělá tagliatele se špekem a kapustou. Načerpejte další inspiraci pro své domácí česko-italské vaření v neděli v 18.00 v Televizi Prima.

Emanuele se už zase pilně otáčí ve své restauraci, ale jako vzpomínku na dovolenou v Tyrolsku si udělá tagliatele se špekem a kapustou. Výživné a voňavé jídlo si můžete hravě za pár korun udělat doma. Vždyť víte: březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem. Na Sedlčansku navštívíme vepřovou biofarmu, dozvíme se něco o vepřovém masu a podíváme se do malého pivovaru. Sládek a degustátor piva přijde k Emanuelovi na oběd a za žejdlík vynikajícího tmavého moku dostane marinovanou kotletu na mléce. Zajímavá je marinovaná panenka, kterou si musíme připravit hodně dlouho předem. A na konec nebude moučník, ale cibulové čatní, skvělý doplněk k masu. Emanuele, který ví, že Češi dovedou zavařit téměř vše, svůj výrobek nazývá cibulová marmeláda. Dobrá zpráva je, že všechny dnešní recepty chutnají skvěle a výsledek bude stát za to!

 

Tyrolské tagliatele s kapustou se dělají na cibulovo-česnekovém základě, kam přidáme kapustu. Výsledek smícháme s uvařenými nudlemi a posypeme uzenou mozarellou. Důležitý je výběr sýra a fakt, že kapusta musí být nakrájená na téměř vlasové nudličky, aby za pár minut změkla.

 

Marinovaná panenka je luxusní úprava toho nejkvalitnějšího masa z vepře pro studenou kuchyni. Vepřovou svíčkovou marinujeme v soli, cukru a bylinách čtrnáct dní v lednici. Převážeme ji motouzem do podoby jakéhosi salámu a zamotáme do čisté utěrky. Po dvou týdnech se maso zbaví vody, trochu pak připomíná pršut, dá se porcovat na téměř průhledné plátky jako carpaccio. Praktický a efektní předkrm pro větší společnost, který dlouho vydrží i pro příležitostný zob.

 

Vepřová kotleta na mléce. Vepřové karé bývá docela suché, pečení v mléce ale zanechá maso šťavnaté. Výsledný produkt opticky připomíná svíčkovou, jde ale o méně kalorické jídlo. Chce však trpělivost a čas, protože maso nejprve naložíme a pak pomalu opékáme a dusíme v postupně dolévaném mléce, kterého spotřebujeme litr. Omáčku nakonec procedíme na růžové plátky nakrájeného vepřového masa.

reklama