Příští týden v Prostřeno!: Pár nadávek, ale žádný pláč nad rozlitou smetanou

Prostřeno III (7) - Příště uvidíte z Liberce - článek HP Foto: Prostřeno III (7) - Příště uvidíte z Liberce - článek HPFoto: Prima

Z jihu republiky se pořad Prostřeno! stěhuje na sever, do Liberce. Jak má vypadat pořádná česká hostina? Jinak na severu, jinak na jihu. Co kraj, to jiný mrav, zvyk a chuť! Některé věci ale zůstávají. Před zraky národa opět uvaří čtyři hostitelky a jen jeden amatérský kuchař.

Děvčata nepřekvapila – ta nejí to a ta zas tohle a každá musí mít poslední slovo. Holky si ve finále prostě musí vyříkat, co jim celý týden leželo v žaludku. V Liberci je méně vášní než minule v Českých Budějovicích, ale kyselá tečka na závěr diváky nemine. Kdo a jak vařil a prostíral na Liberecku a kdo se stane hostitelem týdne, uvidíte od 18.00 každý všední den v Televizi Prima.

 

Pondělí: tichá voda Renata (26)

První hostitelka to nemá lehké. Přesto zariskovala se zvěřinou, kterou každý nejí. Výběr masa ale nebude problém, spíš jeho vysušenost. Opilá rajčata si lokla piva, ale hosty neopojí. Kritiky se dočkají i bramborové knedlíky z pytlíku.

 

Úterý: amatérská designérka Irena (45)

U Ireny se všem líbilo, Broňa ji rovnou pasoval na designérku. Jaká je kuchařka? Zkušená! Myslí i na to, že člověk jí očima. Jana ale nejí syrovou cibuli v předkrmu. Navíc rodinný krupicový svítek lépe vypadá, než chutná, a bramborová kaše poněkud vystydla. Zato teplé čokoládové fondue bodují.

 

Středa: country hudebník Bronislav (42)

K jedinému muži týdne se ženy moc těší. Milovník masa se rozhodl pro drůbež a kuře podává jako předkrm i hlavní chod. Jana se ale tváří, jako kdyby dostala thajské jídlo se třemi papričkami! Broňa udělá dvě přílohy a moučník s ovocem potěší milovnice lístkového těsta – a těch se v Liberci sešla většina. Překvapí hudebním vystoupením?

 

Čtvrtek: mladá maminka Tereza (20)

Tereza, která také nemůže to i ono, se s vlastní večeří příliš nepiplala. Ptáčci jsou z vepřového, polévka zhoustla kupovanými písmenky a množstvím zeleniny na kaši, rýže je sáčková. Ocení hosté Adélčiny svěží řezy se želatinou a měkké závitky? Janě natruc budou i pěkně pálit.

 

Pátek: mistryně štrúdlu Jana

Jak si soupeřky vychutnají menu nejkritičtější strávnice týdne? Devítinásobná mistryně štrúdlu podává závin jako předkrm ve dvou variantách. I tentokrát však platí, že méně bývá více. Hodně krve (v tomto případě smetany) stála Janu „tvarohová mňamina“. Šlehač správně nešlehá a smetana se rozlije. V kuchyni to klouže, ale Jana má v zásobě nejen dost smetany, ale i víry ve vítězství.

 

Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.  

reklama