Lednové číslo časopisu Prima ZOOM připomene kritické ročníky olympijských her a posvítí si také na vztahy v Japonsku

Lednové číslo časopisu Prima ZOOM připomene kritické ročníky olympijských her a posvítí si také na vztahy v Japonsku

Příští měsíc proběhnou XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu a u příležitosti jejich konání se nové číslo časopisu Prima ZOOM ohlédne za historií těchto sportovních klání. Čeká na vás i článek o partnerských vztazích v Japonsku a rozhovor s populárním knižním autorem Vlastimilem Vondruškou, mimo jiné o kampani #MeToo.

Olympijské hry nejsou jen přehlídkou nejlepších sportovních výkonů. Na jejich pozadí probíhá celá řada mocenských intrik, bojkotů a historicky byly i důležitým nástrojem propagandy. Představíme ročníky letních i zimních olympijských her, které rozdělovaly svět.

Počet éček v potravinách a dobu jejich trvanlivosti dnes řeší téměř všichni. Jak se ale jídlo na náš stůl dostává a jakými procesy musí projít, než se objeví v obchodě? A co znamenají jednotlivé značky, jako jsou BIO, FairTrade nebo KLASA?

Snižování počtu populace netrápí jen evropské země. Podobný problém řeší i Japonsko, kde čím dál tím méně lidí vyhledává intimní kontakt s druhým pohlavím. Jaká je příčina a jaké to má následky?

Vlastimil Vondruška je jedním z nejoblíbenějších současných českých spisovatelů. Jeho historické epopeje a detektivní příběhy jsou bestsellery. V exkluzivním rozhovoru s ním se dozvíte, co si myslí o současné migrační krizi nebo o kampani #MeToo.

Měsíčník Prima ZOOM přináší atraktivní obsah pro čtenáře se zájmem o historii a přírodu, ale i vědu, techniku či vojenství. Na téměř padesáti stránkách najdete za pouhých 29 Kč to nejlepší z vysílání Prima ZOOM spolu s měsíčním televizním programem Prima ZOOM.