Čokoládovo-pistáciový fondán

Doba přípravy: do 30 minut

Když vaří táta (14) dezert
Čokoládovo-pistáciový fondán

Suroviny

350 gnasekaná hořká čokoláda
150 gpistacie
1 konzervakondezované mléko
30 gMáslo
1 špetkaSůl

Postup

1

Do silnostěnné pánve nalámejte čokoládu, přidejte kondenzované mléko, máslo a sůl a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se spojí dohromady

2

Pistácie dejte do sáčku a pomocí válečku nebo mixéru je rozdrťte na malé kousky

3

Přidejte ořechy do čokoládové směsi a promíchejte

4

Nalijte čokoládovou směs do plastového pekáčku nebo plechu o průměru 23 cm a uhlaďte povrch

 Nechte fondán kompletně vystydnout a uložte ho do lednice

Před podáváním ho naporcujte na malé kousky o velikosti bonbonu

 

Čokoládovo-pistáciový fondán

Reklama