Francouzský závin se špenátem

Záviny z listového těsta jsou velice chutné.

Doba přípravy: do 30 minut

Když vaří táta (1) francouzský závin
Francouzský závin se špenátem

Suroviny

4 kusyplátky lístkového těsta
250 gmražené špenátové listy
150 gsýr Feta
2 stroužkyČesnek
50 gsušené rozinky
50 gpiniové oříšky
2 kusypolévkové lžíce smetany
30 gMáslo
1 dávkasůl a namletý pepř
1 špetkaMuškátový oříšek

Příprava:
1. Předehřejte troubu na 200 C.
2. Rozmrazte špenát a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Nahrubo jej nakrájejte nožem a dejte do velké mísy.
3. V pánvi nasucho opečte piniové oříšky a nechte je vychladnout. Přidejte je do mísy ke špenátu spolu s rozinkami, nakrájenou fetu, smetanu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
4. Každý plátek lístkového těsta rozkrojte na tři obdélníky. Do středu každého dílku těsta dejte nádivku a přimáčkněte okraje, abyste nádivku uvnitř zcela uzavřeli. Potřete záviny rozpuštěným máslem a vložte do trouby.
5. Záviny pečte přibližně 10 minut, dokud nebudou důkladně propečené. Servírujte je teplé nebo vlažné.

Reklama