Hráškové pyré

Neuvěřitelně dobré pyré podle Jamieho Olivera v podání Martina Polačka. Fotografie je ilustrativní

Doba přípravy: do 30 minut

Prostřeno - 6.10.2010 - polevka
Hráškové pyré

Suroviny

400 gHrášek
50 gnastrouhaný pecorino
1 dávkalístky čerstvé máty
1 dávkaOlivový olej
1 kusCitron
1 stroužekČesnek
1 špetkaSůl
2 kusymozarelly
1 baleníselský chléb

Postup

 Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme asi 100 ml vody, zakryjeme a vaříme doměkka. Stačí tak pět minut. Slijeme a přesuneme do misky. Přidáme sůl a vše společně podrtíme. Můžeme použít i kuchyňský robot a směs rozmixovat, ale lepší je směs připravit ručně.Do rozmělněné směsi přidáme několik lžic olivového oleje, nastrouhaný sýr pecorino (část si uschováme na finální zdobení) a většinu citronové šťávy. Promícháme. Pokud je směs příliš tuhá, přidáme olivový olej. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.Krajíčky chleba opečeme na pánvi dozlatova a topinky potřeme půlkou rozříznutého česneku.Každou topinku potřeme hustě pyré a položíme na ni polovinu koule mozzarelly. Každou porci finálně zakápneme olivovým olejem, kdo ještě chce, může i kapkou citronu, pak posypeme zbytkem nastrouhaného pecorina a můžeme podávat.

Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme asi 100 ml vody, zakryjeme a vaříme doměkka. Stačí tak pět minut. Slijeme a přesuneme do misky. Přidáme sůl a vše společně podrtíme. Můžeme použít i kuchyňský robot a směs rozmixovat, ale lepší je směs připravit ručně.

Do rozmělněné směsi přidáme několik lžic olivového oleje, nastrouhaný sýr pecorino (část si uschováme na finální zdobení) a většinu citronové šťávy. Promícháme. Pokud je směs příliš tuhá, přidáme olivový olej. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

Krajíčky chleba opečeme na pánvi dozlatova a topinky potřeme půlkou rozříznutého česneku.

Každou topinku potřeme hustě pyré a položíme na ni polovinu koule mozzarelly. Každou porci finálně zakápneme olivovým olejem, kdo ještě chce, může i kapkou citronu, pak posypeme zbytkem nastrouhaného pecorina a můžeme podávat.

 

Reklama