Nadívané houby

Zajímavý předkrm zahrnuje prvky italské kuchyně, škvarky mu ale dávají skvělou domáckou příchuť.

Doba přípravy: do 30 minut

Nadívané houby
Nadívané houby

Suroviny

12 kusůvelké žampiony
200 gškvarků
2 kusyCibule
2 kusystroužky česneku
1 kuscitron (čerstvě vymačkaná šťáva)
40 mlextra panenského olivového oleje
2 lžícepolévkové lžíce jemné strouhanky
50 gMáslo
2 špetkynové koření
6 kusůstonky naťové petržele
3 kusysnítky tymiánu
1 dávkasůl a čerstvě namletý pepř

Příprava:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů a plech vyložíme pečicím papírem. Houby očistíme a odkrojíme nohy od hlav. Nohy jemně pokrájíme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citronovou šťávou a hlavičky hub povaříme 5 minut. Scedíme je a rozložíme na pečicí papír na plech hlavičkami vzhůru. 
  Oloupáme česnek a cibuli, nakrájíme je a v rendlíku na másle podusíme 5 minut. Občas promícháme. Když je směs dozlatova opečená, přidáme smetanu a trošku mletého nového koření. Promícháme. 
  Nádivkou naplníme hlavičky žampionů a posypeme je čerstvým tymiánem a trochou strouhanky. Pokropíme olivovým olejem a vložíme do trouby na 20 až 25 minut.
 

Předehřejeme troubu na 180 stupňů a plech vyložíme pečicím papírem. Houby očistíme a odkrojíme nohy od hlav. Nohy jemně pokrájíme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citronovou šťávou a hlavičky hub povaříme 5 minut. Scedíme je a rozložíme na pečicí papír na plech hlavičkami vzhůru. Škvarky nakrájíme.

Oloupáme česnek a cibuli, nakrájíme je a v rendlíku na másle podusíme 5 minut. Občas promícháme. Když je směs dozlatova opečená, přidáme smetanu a trošku mletého nového koření. Promícháme. 

Nádivkou naplníme hlavičky žampionů a posypeme je čerstvým tymiánem a trochou strouhanky. Pokropíme olivovým olejem a vložíme do trouby na 20 až 25 minut.

Reklama