Odlehčené tiramisu

Tenhle nepečený dort, kam nepřijdou žádná syrová vejce, můžete bez obav nabídnout i dětem. Fotografie je ilustrativní.

Doba přípravy: do 30 minut

Prostřeno VI (40) Zlín - 5.10.2012 dezert1
Odlehčené tiramisu

Suroviny

250 gsýr mascarpone
200 mlsilná káva nebo espreso
150 mlsmetana na vaření
3 lžícevíno marsal
4 lžícecukr moučka
1 kusvanilkový lusk
22 kusydlouhé cukrářské piškoty
1 dávkakakaový prášek na posypání

Příprava:
1. V míse šlehejte smetanu spolu s 3 lžícemi cukru moučky, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mascarpone, vnitřek vanilkového cukru a 1 lžíci vína. Vše opět prošlehejte.
2. Připravte si pohárky nebo větší mísu.
3. Do vlažné kávy přidejte zbývající víno a cukr. Cukrářské piškoty postupně máčejte do kávy a vyložte jimi mísu nebo poháry (podle potřeby je můžete nalámat). Na piškoty dejte vrstvu krému, pak opět piškoty. Postupně vrstvěte až k okraji.
4. Pokud vám zbyde kávová směs, nalijte ji navrch dezertu, poprašte kakaovým práškem a uložte nejméně na dvě hodiny do lednice, pokud máte dort v míse; na půl hodiny, pokud je ve sklenici.

Reklama