Roláda s pomerančovým krémem

Kromě vajec budeme potřebovat i dost italského smetanového krému mascarpone, dobrý pomerančový likér, trpělivost a šikovné ruce (foto je ilustrační).

Doba přípravy: do 1 hodiny

Prostřeno! Hana Pinknerová 16.3. - dezert Piškotová roláda
Roláda s pomerančovým krémem

Suroviny

na roládu:
250 ghořká čokoláda, nahrubo nasekaná
250 gcukr krystal
1 špetkaSůl
8 kusůvejce, žloutky a bílky zvlášť
na pomerančový krém s mascarpone:
6 kusůvejce, bílky a žloutky zvlášť
250 mlpomerančový likér
150 gcukr krystal
1 ghořké kakao na poprášení

Postup

Pustíme se do přípravy rolády

Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia

Formu o rozměrech 35 x 25 cm vymažeme máslem a následně ji vyložíme pečicím papírem

 Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme a necháme vychladnout

Ručním mixérem vyšleháme žloutky spolu s cukrem, až zhoustnou

Do směsi vešleháme vychladlou čokoládu

 Ve velké míse vyšleháme bílky se solí do sněhu

Pomocí stěrky vmícháme sníh z bílků do čokoládové směsi

Těsto přendáme do formy a pečeme přibližně 15 minut

Hotové piškotové těsto necháme 5 minut odpočinout, aby trochu zchladlo

 Čistou kuchyňskou utěrku poprášíme kakaem a položíme na ni piškotové těsto

Za pomoci utěrky ho srolujeme do tvaru rolády a necháme vychladnout

 Nyní si připravíme pomerančový krém

Ručním mixérem ušleháme doběla žloutky spolu se 100 g cukru, až zhoustnou

Pomalu do směsi vešleháme pomerančový likér a mascarpone

V malém kastrůlku promícháme bílky spolu s cukrem a na mírném plameni je šleháme, dokud se nevytvoří sníh

Opět za pomoci stěrky vmícháme opatrně sníh do krému

 Roládu rozbalíme, potřeme ji důkladně krémem, znovu ji srolujeme a opět poprášíme kakaem

Nakrájíme na silnější kolečka a podáváme

Roláda s pomerančovým krémem

Reklama