Salát s grilovanými kuřecími jatýrky

Jednoduchý, dobrý a rychlý salát, lehká večeře, která nevyvětrá vaši peněženku. Fotografie je ilustrativní.

Doba přípravy: do 30 minut

Prostřeno VI (46) Plzeň - 13.11.2012 predkrm
Salát s grilovanými kuřecími jatýrky

Suroviny

300 gkuřecí játra
130 grukola nebo salátový mix s rukolou
1 lžícečervený vinný ocet
1 lžíceJavorový sirup
1 dávkaOlivový olej

Příprava:
V silnostěnné pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a orestujeme na něm játra z obou stran. Počítejme přibližně 7 minut. Zatímco se játra restují, připravíme si salát. Důkladně ho omyjeme, osušíme a dáme do servírovací mísy. Jakmile jsou játra téměř hotová, pozná se to tak, že jejich krvavý střed se mění dorůžova, sundáme pánev z ohně a přidáme vinný ocet a javorový sirup. Vše společně promícháme a játra hned přendáme na připravený salát. Přelijeme je omáčkou z pánve, osolíme, opepříme a ještě teplé podáváme.

Reklama