Salát z grilovaného avokáda, fety a quinoy

Salát ze zajímavé a velmi zdravé obilniny, které se také říká peruánská rýže

Doba přípravy: do 1 hodiny

Když vaří táta (8) salát z fety
Salát z grilovaného avokáda, fety a quinoy

Suroviny

200 gquinoy
2 kusyzralé avokado
150 gsýr Feta
1 kusCitron
100 gsalát, ideálně mix
1 kussušená chilli paprička
1 špetkasušené oregáno
1 dávkaextra panenský olivový olej
1 špetkasůl a čerstvě namletý barevný pepř

Příprava:
1. Nastavte na troubě režim grilu a předehřejte ji na 200 °C
2. Uvařte quinou dle návodu na obalu.
3. Tvrdší avokádo oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Fetu natrhejte na kousky a přidejte k avokádu. Do misky vymačkejte citronovou šťávu, nadrolte do misky chilli papričku, přidejte oregano, osolte a opepřete. Zakapejte olivovým olejem a vše dobře promíchejte.
4. Směs dejte do malého pekáčku a vložte do trouby. Grilujte přibližně 5 minut, až je vše lehce zlatavé. Během grilování nezapomeňte směs promíchat.
5. Uvařenou quinou zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete.
6. Grilovanou fetu spolu s avokádem, salátem a quinoou dejte na servírovací talíř, zlehka promíchejte a ihned servírujte.

Reklama