Šunkové topinky a la mozzarella

Takové bohatší bruschetty – něco na zub pro milovníky italských chutí

Doba přípravy: do 30 minut

Když vaří táta (7) šunkové topinky
Šunkové topinky a la mozzarella

Suroviny

4 plátkyParmská šunka
4 kusykrajíc domácího chleba
1 kusMozzarella
1 dávkapár lístku bazalky
2 lžičkyKapary
1 kapkaextra panenský olivový olej
1 špetkasůl a čerstvě namletý pepř
na kaviár z nakládaných rajčat:
500 gmenší rajčata
3 lžíceextra panenský olivový olej
2 kusymenší cibule
2 stroužkyČesnek
3 kuličkynového koření
1 dávkapár kapek čerstvé citronové šťávy
1 špetkasůl a čerstvě mletý bílý pepř

Příprava:

Nejprve namočíme houby do vroucí vody. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile mouka zavoní, zalijeme ji studenou vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme namočené a slité houby, brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu a majoránku. Osolíme a opepříme. Polévku chvilku mícháme a poté ji necháme asi 35 minut vařit na mírném plameni. 
  Na závěr do polévky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ještě sůl a pepř a směle podáváme.
 

 

1. Připravte si kaviár z rajčat. Rajčátka nařízněte, přelijte horkou vodou a oloupejte. Zbavte je jader a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
2. V pánvi na horkém oleji zpěňte cibuli. Přidejte rajčata, česnek, koření a krátce orestujte. Směs na mírném ohni poduste a občas zamíchejte. Kaviár z rajčat by měl mít konzistenci hustší kaše. Nakonec jej podle chuti osolte a zakápněte citronovou šťávou.
3. Předehřejte troubu na 180 °C.
4. Krajíce vložte do trouby a opečte. Jednu stranu chleba potřete kaviárem z rajčat.
5. Plátky šunky nakrájejte na menší kousky a rozdělte na krajíce chleba.
6. Mozzarellu nakrájejte na plátky a položte na krajíce chleba se šunkou. Přidejte kapary, lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Topinky položte na plech s pečicím papírem a zhruba na 3 minuty je vložte do trouby.
7. Hotové topinky vyndejte z trouby, ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Reklama