Sváteční koňak

Koňak k Vánocům prostě patří.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Když vaří táta (13) konak
Sváteční koňak

Suroviny

150 mltmavý karibský rum
5 kusůžloutky
500 mlneslazené kondenzované mléko
150 mlBrandy
350 gkrupicový cukr
1 kuspůl vanilkového lusku

Postup

Nejprve si v kastrůlku svaříme kondenzované mléko spolu s cukrem a vanilkovým luskem. Směs necháme trochu vychladnout a poté vyjmeme vanilkový lusk.

Připravíme si vodní lázeň a do horní mísy dáme žloutky. Přilijeme mléčnou směs a mícháme do zhoustnutí.

Jakmile je směs hustá, dáme ji stranou a necháme úplně vychladnout.

Do vychladlé směsi vmícháme oba druhy alkoholu, promícháme a vlijeme do připravené nádoby. Hotový koňak uložíme do lednice.Nejprve si v kastrůlku svaříme kondenzované mléko spolu s cukrem a vanilkovým luskem. Směs necháme trochu vychladnout a poté vyjmeme vanilkový lusk.Připravíme si vodní lázeň a do horní mísy dáme žloutky. Přilijeme mléčnou směs a mícháme do zhoustnutí.Jakmile je směs hustá, dáme ji stranou a necháme úplně vychladnout.Do vychladlé směsi vmícháme oba druhy alkoholu, promícháme a vlijeme do připravené nádoby. Hotový koňak uložíme do lednice. Teplota:  100 °C

 

Reklama