Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Základní recept na oblíbené národní jídlo předvede Iveta. Fotografie je ilustrativní.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Prostreno - 10.03.08 - Lidie Zemberyova - dezert
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Suroviny

na knedlíky:
200 gměkký tvaroh
250 gplohrubá mouka
120 mlMléko
1 kusVejce
30 gMáslo
1 špetkaSůl
500 gsvěstky
na ozdobení
1 dávkarozpuštěné máslo
1 dávkanastrouhaný tvrdý tvaroh
1 dávkamoučkový cukr na posypání

Příprava:
1. V míse smíchejte tvaroh, mouku, mléko, vejce a máslo. S pomocí vařečky vypracujte vláčné těsto.
2. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte.
3. Z těsta oddělujte menší kousky, do kterých zabalte vždy jednu půlku švestky. Dbejte na to, aby bylo ovoce dobře obalené těstem.
4. Připravené knedlíky vhoďte do hrnce s vroucí vodou a občas je opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Knedlíky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu, přibližně po 5–7 minutách.
5. Uvařené knedlíky podávejte třeba s tvarohem, posypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem.

Reklama