reklama

Česko na talíři II (15) Zelenková, grilované kuře Foto:
Kuře patří mezi lehčí a dietní masa, proto je tak vhodné právě do teplého počasí, jakým léto bezesporu je.

Těstoviny z Říma

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 5
Prostřeno V (35) Praha - 30.8.2012 predkrm Foto: Prostřeno V (35) Praha - 30.8.2012 predkrmFoto: All

Tento recept od Martinova italského kamaráda určitě ocení celá rodina. Fotografie je ilustrativní.

Suroviny
těstovin – tagliatelle (hnízda) 500 g
lžíce extra panenského olivového oleje 2 kusy
čerstvý hrášek 300 g
menší celer (oloupaný a na kostičky) 1 kus
parmazán (nastrouhaný, na dochucení) 1 dávka
stroužky česneku (prolisované) 2 kusy
citron (kůra) 1 kus

Příprava:

Nejprve namočíme houby do vroucí vody. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile mouka zavoní, zalijeme ji studenou vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme namočené a slité houby, brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu a majoránku. Osolíme a opepříme. Polévku chvilku mícháme a poté ji necháme asi 35 minut vařit na mírném plameni. 
  Na závěr do polévky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ještě sůl a pepř a směle podáváme.
 

Hrášek spaříme ve vodě asi 2 minuty. Scedíme a ihned dáme do ledové vody (udrží si krásně zelenou barvu). Do hrnce s vroucí osolenou vodou z hrášku vložíme těstoviny a vaříme dle návodu na obalu.  

Mezitím na pánev nalijeme olivový olej a přidáme zmáčknuté stroužky česneku. Lehce česnek orestujeme a přisypeme hrášek. 

Uvařené těstoviny scedíme a dáme stranou. Pánev odstavíme z ohně, dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a kůrou z citronu. 

Těstoviny dáme do pánve s hráškem a vše promícháme. Servírujeme s nastrouhaným parmazánem. Kdo chce, může přidat česnek.

reklama