Tomatová polévka

Výborná polévka, která chutná stejně dobře v létě i v zimě

Doba přípravy: do 30 minut

Tomatová polévka
Tomatová polévka

Suroviny

1 lzeleninový vývar
250 mlrajčatové pyré
250 grajčata, spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená
60 gMáslo
1 lžícehl. mouka
2 lístkyBazalka
1 špetkahnedý cukr
1 špetkaSkořice
1 špetkasůl a čerstvě namletý pepř
1 dávkazakysaná smetana na dochucení

Příprava:
Připravíme si jíšku. V hrnci rozehřejeme máslo a opražíme na něm mouku. Zalijeme ji studeným vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme čerstvá oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata i rajčatové pyré. Promícháme a vaříme přibližně 20 minut. Zatímco se polévka vaří, přidáme do ní špetku skořice a pár lístků čerstvé bazalky. Uvařenou polévku propasírujeme přes síto nebo ji rozmixujeme ručním mixérem. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a solí. Dle kyselosti rajčat dosladíme hnědým cukrem. Hotovou polévku dáme na talíř, ozdobíme kopečkem zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky.

Reklama