Zapečená jablíčka s drobenkou

Zdravý jednoduchý jablečný moučník nebo svačinka jistě zachutná nejen dětem (foto je ilustrační)

Doba přípravy: do 30 minut

Prostřeno - 7.10.2010 - dezert
Zapečená jablíčka s drobenkou

Suroviny

6 kusůzelená jablká, oloupaná a nahrubo nastrouhaná
135 ghnedý cukr
1 lžičkamletá skořice
na drobenku:
150 gpolohrubá mouka
110 gcukr krupice
50 gzměklé máslo

Postup

Předehřejeme si troubu na 160 stupňů Celsia. Pomocí kuchyňského robota promixujeme mouku s cukrem a máslem. Jakmile je konzistence směsi podobná hrubší strouhance, máme hotovo. Drobenku samozřejmě můžeme uhníst v ruce jako Kuba. Ve větší misce smícháme pokrájená jablka i se slupkou, hnědý cukr a skořici. Směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích mističek nebo kalíšků, zasypeme strouhankou a pečeme v troubě přibližně 20 minut. Jakmile je povrch drobenky zlatavý, vyndáme je z trouby a ještě teplá zapečená jablíčka servírujeme.

 

 

Zapečená jablíčka s drobenkou

Reklama