Admirálský šašlik podle admirála Svobody s pikantními lupínky

Špíz je perfektní varianta pro letní porkm na vaše stoly!

Doba přípravy: do 1 hodiny

Česko na talíři II (11) Vágner,admirálský šašlik
Admirálský šašlik podle admirála Svobody s pikantními lupínky

Suroviny

400 gvepřové panenky
150 gkvalitní domácí slanina
4 kusyCibule
1 kusčervená a 1 zelená paprika
1 kusčervená feferonka
1 špetkasůl a pepř na dochucení
4 stroužkyČesnek
1 svazekhladkolistá petrželka
1 dávkasezamový olej na potření
na pikantní lupínky:
400 gbrambory
na přílohu:
2 kusyrůznobarevné papriky
1 kusCibule
1 dávkalečo připravené z cibule, bílé papriky a rajčat
1 špetkasladká paprika a špetka pálivé papriky
1 dávkaSlunečnicový olej
1 dávkabílé papriky na ozdobení

Příprava:
Maso odblaňte, pokrájejte na silnější plátky a ty na pak na čtvrtiny. Osolte a opepřete. Pokapejte sezamovým olejem, prohoďte s najemno pokrájeným česnekem, petrželkou a kousky feferonky.
Cibuli rozpulte a rozeberte na plátky, papriky pokrájejte na větší kusy. Slaninu pokrájejte na silnější plátky.
Předsmažené bramborové lupínky osmažte ve fritéze a zbavte přebytečného tuku. Nesolte.
Jarda musel na palubě lodi pracovat v trochu polních podmínkách, takže při přípravě šašliku improvizoval. Připravil jednotlivé jeho části zvlášť na pánvi a až poté je napíchal na grilovací jehlu. Vy, pokud si ho budete chtít připravit, a předpokládám, že určitě ano, rozpálíte gril nebo grilovací pánev. Na grilovací jehlu pak budete střídavě napichovat maso, cibuli, papriku a slaninu, potřete olejem a zprudka ogrilujete.
Podávejte s Jardovou netradiční přílohou  s lečem a bramborovými lupínky. Na  oleji zprudka opečte nahrubo pokrájenou cibuli, červenou a zelenou papriku pokrájenou na větší kousky a na plátky pokrájený česnek. Zprudka orestujte a přidejte hotové lečo. Dochuťte sladkou i pálivou papriku a osolte. Na závěr rychle promíchejte s bramborovými lupínky a ihned noste na stůl!

Reklama