Australská pochoutka Heleny Vondráčkové

Australským receptem se nechala Helena Vondráčková inspirovat během svého pobytu!

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (15) Vondráčková, zapečenina  s masem
Australská pochoutka Heleny Vondráčkové

Suroviny

5 kusůCuketa
4 stroužkyČesnek
4 kusymrkve
1 kusvelká cibule
400 gŠunka
1 balenícherry rajčátka
400 gtvrdý sýr, eidam
1 gsůl, oregáno, pepř na dochucení
5 kusůVejce
100 mlOlivový olej
1 dávkapolohrubá mouka na zahuštění

Příprava:
Do mísy dejte najemno nastrouhanou cibuli, cuketu a mrkev. Přidejte šunku pokrájenou na kostičky, najemno nastrouhaný sýr a jemně pokrájený česnek a vše promíchejte s prošlehanými vejci. Okořeňte oreganem, osolte, opepřete a vlijte olej. Zahustěte polohrubou moukou s práškem do pečiva. Směs vlijte do nevymazaného pekáče, rovnoměrně rozprostřete a pečte hodinu v troubě předehřáté na 180°C.

Reklama