Černohorská cibulačka s pivním sýrem

Cibulačka může mít mnoho podob! Zde je jedna z nich...

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (4) Ladislav Kerndl, černohorská cibulačka
Černohorská cibulačka s pivním sýrem

Suroviny

100 gMáslo
400 gCibule
2 lžícedětská krupička
2 stroužkyčesnek nakrájený na plátky
1 lvepřový nebo uzený vývar
1 snítkašafrán
1 špetkaSůl
150 gpivní sýr
100 mlčerné pivo

Příprava:

Nakrájíme si cibuli a česnek na plátky a na másle je necháme zesklovatět. Zasypeme lehce krupicí a promícháme. Zalijeme vývarem a jen zlehka okořeníme šafránem, ne moc, jinak by mohl zhořknout. Do polévky nalijeme pivo a přidáme sýr, nakrájený na kostičky. Podle chuti dosolíme – sýr je už dost slaný. Podáváme s chlebem, je to přesnídávková polévka.

Reklama