reklama

Kuře patří mezi lehčí a dietní masa, proto je tak vhodné právě do teplého počasí, jakým léto bezesporu je.

České rizoto z vepřového masa a hub

Česko na talíři II (3) Gábina Partyšová, rizoto
Průměr: 3.3 (3 hlasů)
Obtížnost
pro mírně pokročilé
Doba vaření
30 minut
Doba přípravy
1-30 minut
Teplota přípravy
160 °C

Rizoto pochází sice jako pokrm z Itálie, ale pořad Česko na talíři ho ukázal v české verzi.

Ingredience

sušené houby (předem namočené ve vodě) 1 hrst
vepřové maso (ramínko) 500 g
olej 2 lžíce
pokrájená cibule 1 kus
orestovaný hrášek 200 g
vývar 750 ml
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
nakládáné okurky a nastrouhaný sýr 1 dávka

Příprava:

Na oleji nechte zesklovatět cibulku, orestujte maso, aby se zatáhlo, osolte a opepřete. Přidejte předem namočené sušené houby i s vodou, v níž se máčely. Zalijte vývarem a chvíli vařte. Když je maso napůl měkké, přidejte propláchnutou rýži. Pokud je potřeba, přilijte ještě vývar, aby byla rýže zcela ponořená. Přiveďte k varu a vložte do trouby. Při 160 stupních duste zakryté asi dvacet minut. Vyndejte, prokypřete, případně promíchejte se zeleným hráškem. Podávejte s českým kvalitním nastrouhaným sýrem a nakládanými okurkami.

VYHLEDÁVÁNÍ RECEPTŮ

reklama