Domácí nudle se smržovou omáčkou

Pan Jaroslav Sapík Vám ukáže, jak se dělají správně domácí nudle...

Doba přípravy: do 1 hodiny

Česko na talíři II (14) Decastelo, domácí nudle
Domácí nudle se smržovou omáčkou

Suroviny

250 ghrubá mouka
4 kusyVejce
1 lžíceSůl
na omáčku:
200 gsušené smrže
0.5 sáčkůhoubové koření
1 špetkaSlunečnicový olej
100 gMáslo
1 kusvětší šalotka
400 mlsmetana ke šlěhání
1 balenícherry rajčátka k podávání
1 hrsthladkolistá petrželka
1 špetkasůl, pepř a houbové koření na dochucení

Příprava:
Na nudlové těsto zpracujte mouku, vejce, sůl a asi lžíci vody. Těsto rozválejte a nechte trochu proschnout. Pak pokrájejte na požadovaný tvar.
Poté začněte připravovat smržovou omáčku. Sušené smrže vložte do vroucí vody, přidejte trochu houbového koření a zakryté vařte doměkka.
Čerstvé smrže pokrájejte na kousky, osolte je, opepřete a zakápněte olivovým olejem a nechte chvilku odpočinout.
Na oleji s máslem nechte zesklovatět šalotku. Přidejte pokrájené  čerstvé smrže orestujte je.
Přidejte je k vařeným houbám,  které jste ve finále dochutili smetanou  (část si nechte na ozdobení), dochuťte a podávejte s těstovinami.
Ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Vypněte oheň, nechte asi 2 minuty dojít. Slijte, a na pánvi promíchejte s trochou oleje, rozpuštěným máslem a najemno pokrájenou petrželkou. Podávejte se smržovou omáčkou, ozdobené cherry rajčátky.

Reklama