Focaccia di Rocco

Doba přípravy: do 30 minut

Léto s Italem (6) Focaccia di Rocco
Focaccia di Rocco

Suroviny

1 kghladká mouka
1 dávkavoda dle potřeby
1 dávkadroždí
1 dávkaolej extra virgin
1 špetkaSůl
1 dávkadalší dle chuti (olivy, rajčata, ančovičky…)

Příprava:
Ve vlažné vodě rozmícháme kostku droždí, pokud použijeme i kvásek, množství upravíme na polovinu – půl droždí, půl kvásku. Spojíme s moukou, přidáme špetku soli, pokapeme olivovým olejem a vypracujeme vláčné těsto (vodu doléváme podle potřeby).
Těsto necháme hodinu odpočinout u tepla (ideálně 30-40°C).
Pekáč vymažeme olivovým olejem, těsto rozprostíme po celém plechu a přidáme podle chuti náplň – můžou to být zelené olivy, ančovičky, capari, rajčatové sugo… ke všemu se hodí snítka tymiánu.
Troubu rozpálíme na maximum a pečeme asi 20 minut do zlatova.

Reklama