Hrachová kaše s domácí klobáskou

Hrachová kaše patří mezi velmi vydatné jídlo, které zavání staročeskou kuchyní.

Doba přípravy: do 2 hodin

Česko na talíři II (9) Domanská, hrachová kaše
Hrachová kaše s domácí klobáskou

Suroviny

600 gpředem namočený zelený hrášek
1 kuscibule najemno nakrájená
2 lžíceSádlo
4 stroužkyČesnek
4 kusyklobásy
1 špetkaPepř
1 špetkaSůl
1 špetkaMajoránka

Příprava:

Na sádle osmažte najemno pokrájenou cibulku. Část odeberte a zbylou nechte zezlátnout. Slijte a na zbylém tuku opražte klobásy nakrájené na špalíčky. Poté dejte do teplé trouby, aby klobása nevychladla. Namočený zelený hrách neslívejte a vařte doměkka. Rozmělněte tyčovým mixérem, přidejte rozetřený česnek, hotovou cibulku, opepřete, osolte, promastěte trochou sádla a dochuťte v dlaních rozemnutou sušenou majoránkou a troškou utřeného česneku. Podávejte s domácí klobáskou a kvašenou okurkou.

Reklama