Husí prsa v šouletu

Na pánvi na sádle a celém kmínu zprudka po obou stranách opečte osolená a okmínovaná husí prsa – nejprve kůží dolů.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Česko na talíři (4) - jídlo - Obrázek 5
Husí prsa v šouletu

Suroviny

2 kusyhusí prsa
250 gkroupy, předem namočené
3 lžícehusí sádlo
1 dávkakmín
6 stroužkůČesnek
1 špetkaSůl
1 kuscibule pokrájená, nejlépe šalotka
1 hrstrozemnutá majoránka
5 kusůcherry rajčátka
5 kusůkyselé okurky
1 dávkaOcet

Příprava:
1. Na pánvi na sádle a celém kmínu zprudka po obou stranách opečte osolená a okmínovaná husí prsa – nejprve kůží dolů. Ve slabě osolené vodě zatím uvařte kroupy (ideálně namočené přes noc) do změknutí. Dno pekáčku poklaďte lžící sádla, vrstvou nakrájené cibule, rozpůleného česneku a celými rajčátky. Na to dejte prsa a zalijte je omastkem z pánve, poprašte majoránkou a pokryjte pár lupínky česneku. Maso pečte odkryté v troubě při 130 stupních C asi 20 až 30 minut.

 

2. Osmažte na trošce sádla další cibulku a česnek, na tomto základu opečte scezené uvařené kroupy a povolený hrášek, ještě promíchejte s majoránkou, osolte a opepřete. Maso vyndejte z trouby, vyjměte rajčátka a celý česnek, šoulet přidejte k prsům, maso jím zakryjte, znovu rozemněte trochu majoránky a nechte péct dalších deset minut. Servírujte s osolenými kyselými okurkami, které můžeme předem oloupat - jsou pak lépe stravitelné.

Reklama