Knedlíky jako dezert

Sladké knedlíky můžete plnit různým ovocem, my jsme ale vybrali trochu nezvyklou variantu!

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (14) Decastelo, sladké knedlíky
Knedlíky jako dezert

Suroviny

4 kusyplátky houskového knedlíku
1 dávkaskořicový cukr
100 gMáslo
4 kusykumquaty (nebo plátky pomeranče i s kůrou)
1 sklenicedomácí pikantní marmeláda
1 hrstšlehačka k podávání

Příprava:

Knedlík nakrájejte na plátky. Ohřejte na pařáku. Na rozpuštěném másle krátce orestujte překrojené kumquaty. Teplé plátky knedlíku obalte ve skořicovém cukru přelijte ochuceným máslem a ozdobte lžící pikantné marmelády a kopečkem šlehačky.

Reklama