Křehké vepřové kotlety podle Martina Michala

Speciální recept od manžele Heleny Vondráčkové!

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (15) Vondráčková, zapečenina  s masem
Křehké vepřové kotlety podle Martina Michala

Suroviny

400 mlMajonéza
4 kusyvepřové kotlety i s kostí
1 kusCibule
100 gparmazán
1 špetkapepř a sůl na dochucení
1 balenírostlinný olej na smažení

Příprava:
Do mísy dejte majonézu. Přidejte na hrubo (nebo na kolečka) pokrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, osolte a opepřete a do takto připravené směsi vložte lehce naklepané kotlety i s kostí (maso od kosti lehce odřízněte). Promíchejte, a nechte asi půlhodiny stát při pokojové teplotě. Pak maso zprudka osmažte v rozpáleném oleji.

Reklama