Laty z bramborového těsta s mákem a povidly podle Denisy Domanské

Speciální recept české vicemiss Denisy Domanské.

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (9) Domanská, laty z brambortového těsta
Laty z bramborového těsta s mákem a povidly podle Denisy Domanské

Suroviny

1 kgden předem uvařené a oloupané brambory
2 kusyžloutky
3 šálkyhladká mouka
250 gMáslo
100 gmletý mák
1 lžičkaSůl
100 gmoučkový cukr

Příprava:
Nejdříve smíchejte míse mák s cukrem. Najemno nastrouhané uvařené brambory dejte na pracovní plochu a přidejte dva žloutky, osolte a přisypte mouku. Pomocí nože promiste brambory s moukou a potom ručně uhněťte bramborové těsto. Vyválejte silnější váleček. Pracovní plochu pomoučete, kousky těsta vyválejte na tenké pláty, přiložte obrácený hluboký talíř a obkreslete placku. Tu upečte nasucho po obou stranách na teflonové pánvi. Rozpuštěným máslem potřete placky z obou stran. Posypte mákem s cukrem, nebo potřete povidly, také třeba jen osolte a stočte jako palačinky.

Reklama