Majonézová bábovka podle Hanky Krampolové

Majonézová bábovka je poměrně nezvyklým receptem...

Doba přípravy: do 1 hodiny

Česko na talíři II (7) Krampolovi, Majonézová bábovka
Majonézová bábovka podle Hanky Krampolové

Suroviny

500 gpolohrubá mouka
300 gmoučkový cukr
250 gMajonéza
300 mlMléko
1 sáčekprášek do pěciva
1 sáčekvanilínový cukr
1 dávkatuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy

Příprava:

Všechny suroviny smíchejte, část těsta oddělte a smíchejte s kakaem. Světlé těsto nalijte do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy, pak vlijte kakaové těsto. Můžete lehce promíchnout vidličkou   (není to ale nutné) a pečte v troubě předehřáté na 180°C. Asi po půl hodině až čtyřiceti minutách vyzkoušejte pomocí špejle, jestli je už bábovka upečená. Na špejli by vám měly ulpět pouze vlhké drobky.

Reklama