Marinovaný losos s koprovo-citronovým dresinkem

Marinovaný losos je lehké jídlo, které můžete použít pro předkrm, ale i jako hlavní chod!

Doba přípravy: do 1 hodiny

Česko na talíři II (15) Vondráčková, losos
Marinovaný losos s koprovo-citronovým dresinkem

Suroviny

1 kgfilet z lososa i s kůží
1 kgSůl
0.5 kgcukr krystal
1 svazekkopr
1 kusCitron
1 kusPomeranč
1 špetkačerný a červený pepř
1 špetkasůl a pepř na dochucení
1 balenítoustový chléb k podávání
na přeliv:
2 lžíceextra panenský olivový olej
1 lžíceMed
3 lžíceplnotučná hořčice
1 dávkašťávu z 1 citronu a 1 pomeranče
1 špetkazbylý drcený pepř
1 hrstkopr
1 špetkasůl na dochucení

Postup

1

Lososa očistěte a pinzetou vyjměte zbylé kosti, pak rybu obalte v hrubě tlučeném pepři, najemno nasekaném kopru, kůře z důkladně omytého pomeranče a citronu, a filet zabalte do potravinářské fresh folie

Její povrch ještě lehce propíchejte

2

Sůl a cukr smíchejte a rybu na tuto směs položte a svrchu ji též zasypte

Nádobu s rybou zatižte plechem, na který dáte kastrol s vodou a nechte ji 24 hodin uležet v chladu

3

Mezitím si připravte koprovo-citronový dresink

Olej, plnotučnou hořčici, med, citronovou šťávu, zbylý drcený pepř a kopr důkladně prošlehejte, aby vznikla hladká emulze

Marinovanou rybu vyjměte, omyjte v ledové vodě, osušte, a podávejte nakrájenou na tenké plátky spolu s pokrájeným salátem a přelitou dresinkem

Jako příloha je vhodný opečený toust

 

Reklama