Passatelli

Vynolající těstoviny krok za krokem!

Doba přípravy: do 30 minut

Léto s Italem (3) Passatelli
Passatelli

Suroviny

250 gStrouhanka
250 gparmazán
50 ghladká mouka
5 kusůVejce
1 špetkaSkořice
1 špetkaSůl
1 dávkaslávky
1 dávkamalé kalamárky
1 balenícherry rajčata
1 balenírukola
1 dávkaparmazán
1 dávkaČesnek

Příprava:

Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby. 
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme. 
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.

Ze strouhanky, parmazánu, mouky, skořice, vajec, citronové kůry a soli vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme pomocí lisu malé nudličky, které uvaříme v osolené vodě. Trvá to pouze pár minut.
V pánvi na oleji a česneku povaříme slávky. Přidáme bílé víno a necháme redukovat pod pokličkou. Po otevření mušlí přidáme do pánve malé kalamáry a rajčata. Smícháme s uvařenými nudličkami, vhodíme nasekanou petrželku, zakápneme olejem. Při servírování ozdobíme rukolou a strouhaným parmazánem.




Reklama