Piadina z Cesenatica

Tučnější porkm zasytí!

Doba přípravy: do 30 minut

Léto s Italem (3) Piadina z Cesenatica
Piadina z Cesenatica

Suroviny

500 ghladká mouka
150 gvepřové sádlo
1 lžičkajedlá soda
1 kostkadroždí
1 špetkaSůl
náplň 1:
1 dávkasmetanový sýr stracchino
1 hrstrukola
1 dávkaprosciutto crudo
náplň 2:
1 dávkalardo – bílá slanina
1 dávkauvařené špenátové listy (nebo mangold)

Příprava:

Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby. 
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme. 
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.

V míse rozmícháme droždí s trochou vody, přidáme rozpuštěné sádlo a hladkou mouku, osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme půl hodiny odpočinout pod utěrkou. Potom ho vyválíme a vykrojíme kolo o průměru asi 25cm. Placku na sucho opečeme na pánvi.
Placku potřeme smetanovým sýrem, na jednu polovinu dáme rukolu a šunku, přehneme a narychlo opečeme na pánvi.
Druhou variantou jsou vařené špenátové listy s bílou slaninou, placku opět přehneme a zapečeme.



Reklama