Pstruh na roštu se zeleninovým salátem a studenou koprovou omáčkou

Pstruh není zas tak velká ryba, proto pro čtyři osoby použijte čtyři pstruhy...

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (15) Zelenková, pstruh
Pstruh na roštu se zeleninovým salátem a studenou koprovou omáčkou

Suroviny

4 kusypstruh (na 1 porci 1 rybu)
1 dávkačerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
1 dávkaGrilovací koření
2 stroužkyČesnek
1 dávkaOlivový olej
na omáčku s koprem si připravte:
1 svazekkopr
250 gZakysaná smetana
na zeleninový salát budete potřebovat:
1 kuspo 1 paprice - červené, žluté a zelené
1 dávkasměs salátových lístků
1 špetkaestragon
1 dávkabalsamikový ocet
1 dávkaextra panenský olivový olej
1 lžičkaplnotučná hořčice

Příprava:
Rybu opláchněte, osušte, prořízněte podél páteře, důkladně osolte a posypte bylinkami - tymiánem, rozmarýnem a grilovacím kořením (čerstvé koření dejte do břišního otvoru ryby) a položte na alobalový grilovací tácek, potřený olivovým olejem. Grilujte 4 až  5 minut z každé strany.
Zatímco se ryba griluje, připravte si omáčku a salát. Kopr nakrájejte na jemno, vmíchejte do zakysané smetany a lehce osolte.
Papriky pokrájejte na proužky, rajčata na čtvrtky, přidejte salátové lístky, zalijte olivovým olejem, balzamikovým octem, přidejte  hořčici, sůl a citronovou šťávu a vše promíchejte. Podávejte ke grilované rybě.

Reklama