Špekáčkový salát

Špekáčky se dají použít i na sofistikovanější varientu salátu. Špekáčky nemají využití jen nad ohněm!

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (11) Čerešňáková, špekáčkový salát
Špekáčkový salát

Suroviny

500 gkvalitní špekáčky
1 dávkanakládané kapie
4 kusynakládané beraní rohy
325 gsklenička nakládaných cibulek
1 hrsthladkolistá petrželka
1 svazekjarní cibulka
na dresink:
1 dávkalák z cibulek a kapií
3 lžícerostlinný olej
1 lžičkaolej s chilli a česnekem
3 lžícedijónská hořčice
1 špetkasůl a pepř
5 lžickvalitní rajský protlak
1 lžičkaOcet

Příprava:

Nejprve si připravte dresink. Do mísy vlijte slitý lák. Přidejte olej, ocet a trochu pikantního oleje. Osolte a opepřete. Metličkou promíchejte s hořčicí a protlakem, aby vznikla hladká emulze. Dochuťte asi lžičkou sladké papriky (můžete přidat i špetku pálivé). Dochuťte a vlijte na oloupané a na plátky pokrájené špekáčky. K těm přidejte najemno pokrájenou petrželku, jarní cibulku, nakládané cibulky, na nudličky pokrájené nakládané kapie a beraní rohy. Přilijte pár kapek pikantního oleje. Důkladně promíchejte s dresinkem a nechte rozležet nejlépe do druhého dne. Podávejte s pečivem.

Reklama