Šťavnaté kuřecí plátky

Kuřecí maso, česnek a tatarská omáčka je chutná kombinace. Společně se zeleninou tvoří lehkou kuchyni, která je ideální na parná léta.

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (10) Váňa, kuřecí plátky
Šťavnaté kuřecí plátky

Suroviny

4 kusykuřecí prsní řízky
4 kusyČesnek
4 lžíceTatarská omáčka
400 gnové brambory
4 lžícerostlinný olej
1 špetkasůl a pepř
na salát si připravte:
1 dávkasměs salátových lístků
1 hrstcherry rajčátka
1 svazekjarní cibulka
2 lžíceTatarská omáčka
1 špetkasůl na dochucení

Příprava:

Kuřecí maso pokrájejte na plátky. Česnek rozetřete se solí. Maso dejte na mísy. Osolte a opepřete. Přidejte rozetřený česnek, tatarskou omáčku, promíchejte a dejte asi na půl hodiny do ledničky.
Pak přidejte trochu hladké mouky, znovu promíchejte a zprudka osmažte na rozpáleném oleji.
Lístky salátu promíchejte s jarní cibulkou pokrájenou na kolečka, rajčátky a trochou tatarky.
Podávejte s osmaženým kuřecím masem.

Reklama