Telecí kotlet s artyčoky s humrovým masem:

Špíz je perfektní varianta pro letní porkm na vaše stoly!

Doba přípravy: do 2 hodin

Česko na talíři II (15) Vondráčková, telecí kotlety
Telecí kotlet s artyčoky s humrovým masem:

Suroviny

1000 gtelecí kotlety vcelku i s kostí
2 kusymrkve
250 gfazolky, mražené, povolené
250 gpředvařené brambory
1 špetkasůl, pepř a cukr na dochucení
50 mlrostlinný olej
1 kusšťáva z ½ citronu
1 gna artyčokové ragú:
50 mlrostlinný olej
50 gMáslo
200 gnakládané artyčoky
1 lžičkaKari
100 gkonzervovaný humr
1 lžícehladká mouka
1 lžícekvalitní kečup

Příprava:
1. Maso osolte, opepřete, přidejte trochu tymiánu a zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji. Do pekáče dejte bylinky, přilijte trochu oleje. Maso z pánve přemístěte do pekáče, vlijte výpek a vložte na asi 2 a půl až 3 hodiny do trouby předehřáté na 75°C .
2. Zatímco se maso pomalu peče, připravte si zeleninu. Mrkev nakrájejte na nudličky, v pánvi rozehřejte olej, vložte mrkev, osolte a poprašte cukrem, zakápněte citronovou šťávou a restujte, až mrkev začne pouštět karoten. Musí ale zůstat křupavá. Přidejte zelené fazolky a prohřejte je spolu s mrkví.
3. Nyní si připravte artyčokové ragú. Do pánve vlijte olej. Přidejte máslo, rozehřejte a nechte na něm zpěnit najemno nakrájenou šalotku. Přidejte slité a nahrubo nasekané artyčoky. Posypte kari kořením, orestujte, vložte najemno nasekané humří maso, lehce orestujte, zaprašte moukou, přidejte lžíci kvalitního protlaku, zalijte smetanou, prohřejte a zjemněte majonézou.
4. Pečicí papír přeložte napůl a vystřihněte ovál. Po obvodu potřete bílkem. Na jednu polovinu položte zeleninu a překrojené brambory. Na ni dejte kotletu. Přelijte artyčokovým ragú. Okraje papíru pevně spojte dohromady v kapsu, balíček položte na plech, dejte na 5 až 7 minut do trouby předehřáté na 180°C , až papír zezlátne a papilota se nafoukne. Přemístěte na talíř, roztrhněte a ihned podávejte ozdobené bylinkou.

Reklama