Telecí maso s jarní zeleninou a bramborami

Telecí maso s jarní zeleninou je lahodné a k začínajícímu jaru se přímo hodí.

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (9) Domanská, telecí maso
Telecí maso s jarní zeleninou a bramborami

Suroviny

800 gtelecí maso (pečeně)
100 gMáslo
1 kuscibule pokrájené na osminy
400 gnové brambory
400 gjarní zelenina (hrachové lusky a karotka)
1 špetkasůl, cukr a bílý pepř
1 dávkacitronová šťáva a máslo na zjemnění

Příprava:

1. Omyté brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Telecí maso nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Na másle orestujte mrkev, pokrájenou na nudličky. Osolte, posypte cukrem, až mrkev začne pouštět karoten a cukr karamelizovat. Dochuťte citronem, přidejte luskový hrách a ještě asi minutku restujte.
2. Na slunečnicovém oleji zprudka orestujte maso a vše zjemněte větším ořechem másla. Podávejte se zeleninou a brambory.

Reklama