Uzený pstruh se špenátem

Uzený pstruh oplývá vynikající chutí.

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (3) Gábina Partyšová,uzený pstruh
Uzený pstruh se špenátem

Suroviny

800 guzené filety ze pstruha
400 gmražený listový špenát
200 gbaby špenát
400 gbaby karotky
250 gcherry rajčátka
5 stroužkůČesnek
1 špetkaSůl
1 špetkabílý pepř
100 gMáslo
1 dávkacitronová štáva

Příprava:

1. Omytou a očištěnou baby karotku trošku oslaďte. Asi pět minut ji lehce restujte na rozpáleném másle. Pak ještě zakápněte citronem, a pokud je třeba, opět doslaďte.
2. Česnek oloupejte a nadrobno pokrájejte. V kastrolu rozpalte máslo a česnek na něm jen lehounce orestujte, aby uvolnil aroma. Poté přidejte povolený listový špenát, částečně zbavený tekutiny. Osolte, jemně opepřete a podle chuti s citem doslaďte. Přidejte trochu vody a ještě chvilku poduste. Těsně před podáváním přidejte čerstvé špenátové lístky. Promíchejte a dochuťte.
3. Filety ze pstruha mezitím napařte v pařáku.
4. Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte cherry rajčátka, celé neoloupené kousky česneku a lehce smažte, dokud rajčatům nepopraská slupka.
Na talíř servírujte kopeček špenátu, rybu, karotku a orestovaná rajčátka.

Reklama