Uzený úhoř s citronovou rebarborou

Rebarbora a uzený úhoř je nezvyklá, ale velice chutná kombinace

Doba přípravy: do 30 minut

Česko na talíři II (11) Vágner,uzený úhoř
Uzený úhoř s citronovou rebarborou

Suroviny

1 kusuzený úhoř
50 gMáslo
250 grebarbora,očištěná a pokrájená na špalíčky
1 kuscukr a citron či pomeranč na dochucení
1 kuslistový salát
1 balenícherry rajčátka

Příprava:
Rybu naporcujte a podávejte s rebarborou. Tu připravíte následovně.
Na másle orestujte většinu rebarbory pokrájené na špalíčky, lehce poprášenou cukrem a dochucenou citrusovou šťávou tak, aby se úplně nerozvařila, ale zůstala křupavá. K ní pak přidejte zbylou čerstvou rebarboru, pokrájenou na malé kousky, oslazenou ji a promíchanou se šťávou z pomeranče.
Na talíř dejte listový salát a kopeček rebarbory. Na něj položte úhoře. Ozdobte cherry rajčátky a podávejte.

Reklama