Vítězný divácký recept – Králík na zelenině s majonézou

Králičí maso zapekáme v míse se zeleninou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Česko na talíři II (11) Vágner, králík na zelenině
Vítězný divácký recept – Králík na zelenině s majonézou

Suroviny

1 kuskrálík
1 dávkasušená a čarstvá bazalka
1 lžičkasladká paprika
400 mlMajonéza
50 mlOlej
5 kusůstředně velké cibule
6 kusůmrkve
1 svazekPažitka
1 kusCibule
na přílohu:
2 kusypetrželka
1 lžícekousek celeru
4 kusymrkve
1 dávkakráličí játra
1 špetkaTymián
1 špetkasůl a pepř na dochucení

Příprava:
Očištěné králičí maso naporcujte, osolte a opepřete. Přidejte sušenou i čerstvou bazaku, pár snítek rozmarýnu, lžičku sladké papriky a nakonec  celou sklenici majonézy. Promíchejte a nechte 30 minut marinovat v ledničce.
Do zapékací mísy vlijte olej. Přidejte nahrubo nakrájené cibule a najemno nastrouhané mrkve. Vložte marinovaného králíka a zakryté pečte v troubě předehřáté na 180°C asi  hodinu a půl.
Ideální přílohou je kořenová zelenina, tedy petržel mrkev a celer. Pokrájejte ji na hrubší nudličky, orestujte s trochou cukru a králičími játry na oleji. Přisolte. Přidejte tymián a restujte jen tak dlouho, aby zůstala křupavá.

Reklama