PO - PÁ v 17:50 na Primě

Příště uvidíte Prostřeno! z Jihomoravského kraje!

Právě připravujeme Foto: Právě připravujemeFoto: thinkstock.com

Co nás čeká v Prostřeno! na další štaci? Přátelská jižní Morava a v ní kultivovaní a příjemní hostitelé v téměř ideálním složení tři ku dvěma ve prospěch žen.

Účastníci jsou navíc v nejlepším věku – mladí, aby s nimi byla zábava a jejich vaření mělo styl, šťávu a švih, ale dostatečně zkušení, aby mělo úroveň. A taky vědí, co chtějí… Určitě vyhrát, ale ne za každou cenu. A udělají toho pro výhru dost. Neodfláknou výkon a nešetří na surovinách ani na nápojích. Úkol týdne je stejný jako minule, tudíž zadání opět stejně široké, aby vaření z fresh surovin zůstalo tajemstvím až do finále. A kdo to v této vyrovnané a sympatické sestavě v Jihomoravském kraji vyhraje? To uvidíte příště!

První hostitel, distingovaný Brňák Petr (37) ,pracuje v celkem vysoké funkci a působí dojmem moderního muže, který má současné trendy v malíku. Nikoho proto nepřekvapí, že vytasí moderní menu. 1) Kachní prsa s rukolovým salátem a parmezánem 2) Rajská polévka s krutony 3) Plněná kuřecí prsa ve schwarzwaldské šunce se šťouchanými bramborami a vinnou omáčkou 4) Brownies cheesecake s malinami. Dokážou ho ale zatím čtyři neznámí hosté ocenit? V pondělí se hovory povedou hlavně o jídle, je to přeci jen „oťukávací“ večer. Petr je samý úsměv, ale vydrží mu to až do konce? Do pořadu ho přihlásila jeho přítelkyně Lucie, která ví, že Petr miluje vaření a jde mu to. Tak uvidíme…

V úterý se k plotně postaví Pavla (28), maminka na mateřské dovolené.I ona je z Brna. Pavla má velké ambice, o čemž svědčí její menu: 1) Grilovaná foie gras s vanilkovou omáčkou a máslovým toustem 2) Hovězí vývar se zeleninou a domácími nudlemi 3) Medailonky z vepřové panenky na raclette grilu s bramborovo-mrkvovým pyré a restovanou zeleninou 4) Mini koblížky s tvarohem, čokoládou a jahodami... Jen jestli to Pavlu nebude až příliš velké sousto. Plánuje tak trochu jinou večeři, která by mohla být zábavná, hosté by si měli hlavní chod dodělat sami na raclette grilu. Protože ale Pavlu během vaření štěstí opustí, bude muset improvizovat a ne všechno se povede podle původního záměru. Jak se soupeři k nepovedenému večeru postaví?

„Vládne tady fialová, kočka a dítě,“ charakterizuje svůj byt snadsázkou třetí hostitelka, optimistická, akční a usměvavá policistka Aneta (27), toho času též na mateřské. Aneta na to jde z opačného konce než Pavla. Menu má celkem jednoduché, ale o to více se může soustředit na kvalitu jídla, navíc je evidentně šikovná. Hosté se znovu přesvědčí, že v jednoduchosti je krása: 1) Variace pomazánek, pečivo 2) Dýňovka 3) Vepřová kotletka a krkovice na cibulce, šťouchané brambory s cibulkou a slaninou, ledový salátek s paprikou a rajčátkem 4) Mini věnečky. Sympatická hostitelka v gastronomické teorii sice občas plave, ale její silnou stránkou je praxe. Aneta umí nejen vařit, ale také pobavit. Avšak také toho docela dost nejí… Zůstane jihomoravská partička pohodová i po středě, která bývá pro další vztahy rozhodující?

Čtvrteční menu připravírozvedená dvojnásobná maminka, učitelka Markéta (42), která nejen ráda vaří, ale i maluje.Co soupeři od Markéty v Ivančicích čekají? Útulný domeček plný obrázků a klasickou českou kuchyni. A toho se i dočkají měrou vrchovatou: 1) Domácí játrová paštika s domácí houstičkou 2) Hovězí polévka s domácími nudlemi 3) Hovězí svíčková s domácím houskovým a karlovarským knedlíkem 4) Tažený štrúdl. Budou se hosté u občas kritické Markéty cítit jako ve škole, nebo večer proběhne v pohodě? Některé velmi příjemně překvapí, přestože je ze školy zvyklá mít poslední slovo. Včera nedostala Markéta od Martina pusu. Dočká se jí za svoji hostinu s výborným domácím pečivem aspoň dnes?

Všichni jsou zvědaví, jak dopadne poslední večeře u grafika Martina (37), který je pro ostatní velkou záhadou. Považuje se za flegmatika a má docela svérázný smysl pro humor – soupeři občas tápou, co je ještě legrace a co myslí vážně. Je takový hráč a taktik? Umí Martin vařit, nebo je jen vtipálek? Poslední večeře tedy bude mít grády. Česko-italské moderní menu bude podobné tomu pondělnímu - Petr a Martin jsou velcí konkurenti: 1) Filírovaná kachní prsíčka s pomerančovou omáčkou 2) Špenátový krém s vejcem a parmezánem 3) Krůtí prsa plněná mortadelou a mozzarellou, batátové pyré z kokosového mléka 4) Tiramisu s jahodou. Bude to stačit na vítězství? Batátové pyré s kokosem budí rozpaky. Jak dopadne poslední páteční večeře, kde se alkoholem nešetří? Chce Martin hosty opít? Bude tahle pražská „náplava“ ze všech Moraváků nejlepší?

Dívejte se na další Prostřeno! od pondělí do pátku a nebudete litovat.

reklama