PO - PÁ v 17:50 na Primě

Příště uvidíte Prostřeno! z Prahy a Středočeského kraje!

Právě připravujeme Foto: Právě připravujemeFoto: thinkstock.com

Máme před sebou týden se soutěžícími z Prahy a různých měst v okolním Středočeském kraji. Sejdou se čtyři muži a jediná žena, která ovšem nikoho nenechá na pochybách o tom, že si s pánskou konkurencí hravě poradí.

Čeká nás velmi peprný týden, resp. hodilo by se možná spíš napsat „ostrý“, neboť úkolem týdne budou ostrá jídla, a to čím víc, tím lépe. Komu shoří pusa? Odmítne někdo pikantní pokrmy jíst úplně? A kdo tento týden vyhraje 50 000 Kč?

V pondělí nás pozve k sobě domů Pavla (30 let). Pavla je vyučená servírka, dříve se touto prací také živila. Nějakou dobu pak byla recepční solárního studia a nyní pracuje ve výrobě součástek pro automobily. Pavla je vdaná, s manželem mají syna, kterému jsou 4 roky. Svůj život Pavla popisuje jako barevný a spokojený. Do pořadu se přihlásila sama a chce vědět, jestli zvládne uvařit pro více lidí, protože doma vaří vždy jen pro tři strávníky. Další motivací je pro ni výhra. Pokud by vyhrála, tak by jela s rodinou na dovolenou nebo by dokoupili vybavení do bytu, které jim chybí. Zajistí výhru Pavle její menu? 1) Mandlová paštika s brusinkovým přelivem 2) Kuřecí vývar s domácími nudličkami 3) Vepřová panenka v sušené šunce, švestková omáčka a šťouchané brambory 4) Tvarohový dezert s lesním ovocem.

Od úterka začne pánská jízda – jako první z mužů uvaří Jaroslav (48 let). Jaroslav se vyučil číšníkem a poté si dodělal maturitu. Pracoval pak jako číšník, provozní a vedoucí v restauraci a jako podnikatel – přes sezonu měl pronajatou restauraci za Prahou. Nyní je bez práce. Je rozvedený a žije s přítelkyní. Žil také se svojí dcerou, která bohužel před necelými dvěma roky v devatenácti letech zemřela. Jaroslav se snaží deprese a smutek zahnat mimo jiné i tím, že píše o dceři knihu. I kvůli ní, protože měla pořad Prostřeno! ráda a popichovala ho, ať se přihlásí, je Jaroslav v našem pořadu. Jeho menu je složené následovně: 1) Bloody Mary 2) Grilovaný lososový filet na ledovém salátě s holandskou omáčkou, domácí veka s olivovou tapenádou 3) Kulajda se zastřeným vejcem 4) Španělský ptáček, jihočeské máslové knedlíky, rýže 5) Koláč babího léta, káva nebo čaj.

Ve středu se k plotně postaví mládí – Vojta (20) se vyučil kuchařem-číšníkem a nyní si dělá nástavbu a je studentem gastronomické školy. Občas chodí na různé brigády. Bydlí s rodiči a je nezadaný. Zatím si užívá studentský život. Do pořadu ho přihlásily jeho kamarádky, on o tom nevěděl. Pokud by vyhrál, peníze by investoval do sebe a svého vzdělání. Uvidíme tedy, zda Vojtovi, který chce tak zodpovědně naložit s případnou výhrou, k ní jeho menu skutečně dopomůže: 1) Tatarák z lososa s toastem a česnekovým máslem 2) Kuřecí krém s mandlemi 3) Krkovice na červeném víně s pečeným bramborem 4) Brownies.

Čtvrtek bude patřit Tomášovi (29 let). Tomáš vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka. Živí se jako muzikant a producent. Je zadaný a se svojí přítelkyní jsou spolu 10 let. Jeho největším koníčkem je práce. Hudba je jeho život. Hraje závodně florbal a rád vaří. Je velký filmový nadšenec. Přihlásil se sám a bere to jako výzvu. Důvodem k přihlášení byl i malý hec od přátel a přítelkyně. Očekává silný zážitek, rád si vyzkouší, jaké to je vařit před televizní kamerou. Pevně doufá v to, že vyhraje. Pokud by vyhrál, peníze by investoval do svého domácího hudebního studia. Povede se mu splnit si svůj cíl s tímto menu? 1) Domácí nachos s omáčkou guacamole 2) Dýňová polévka 3) Vepřová panenka s pórkem a citronovou omáčkou, bramborová kaše s restovanou zeleninou a majoránkou 4) Vanilková panna cotta.

Jako poslední se v kuchyni představí Pavel (43 let). Pavel vystudoval polygrafickou školu a tomuto oborou se věnuje dodnes. Pracuje jako fotograf a grafik v polygrafickém průmyslu. S manželkou Soňou se seznámil před 15 lety v Praze. V té době byl rozvedený a měl dva syny – Filipa a Matyáše. Ti už jsou dnes skoro dospělí a jezdí k nim občas na víkend. S manželkou Soňou mají šestiletou dceru Adélku. Pavel se Soňou společně podnikali, měli 2 kadeřnictví. Pak manželka onemocněla a na doporučení lékařů, kteří řekli, že manželka musí zvolnit, udělali velké rozhodnutí a kadeřnictví v Praze prodali a koupili dům v obci Pátek, kam se odstěhovali. A páteční menu zní takto: 1) Šunková rolka s bramborovým salátem a křenem 2) Kuřecí steak na grilovací pánvi s oblohou a domácím chlebem 3) Domácí svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, brusinkami a šlehačkou na kousku citronu 4) Palačinky podle Pavla s monogramem s domácí višňovou marmeládou a ananasem.

Nenechte si ujít další týden s pořadem Prostřeno!, v němž se jako obvykle spojí chutě, lidské osudy, emoce i adrenalin. Čí bude tentokrát 50 000 Kč?

reklama