PO - PÁ v 17:50 na Primě

Příště uvidíte Prostřeno! ze Zlínského kraje!

Právě připravujeme Foto: Právě připravujemeFoto: thinkstock.com

Ve Zlínském kraji se už na své vaření a prostírání těší čtyři ženy a jeden mladý muž, který z toho bude mít těžkou hlavu, ale nakonec zafunguje jako důležité trní mezi růžemi a sám si to též užije. Úkol týdne se z molekulární báze snese na zem, konkrétně mezi krajové speciality Zlínska.

Napadne někoho něco jiného než „slivovica“? Jak zvládne potřetí těhotná Naďa, která za měsíc rodí, stát hodiny u plotny? A kdo v Baťově městě a okolí vyhraje nakonec 50 000 korun? To všechno a ještě mnohem víc uvidíte, když své televizní podvečery opět strávíte se svým oblíbeným Prostřeno!

Jako první uvaří Lucie (29), svobodná maminka čtyřletého syna, která má vysokoškolské vzdělání a pracuje jako odborná pracovnice rekvalifikací na Úřadu práce ve Zlíně. Se Zlínem souvisí i její zábava a nové bydlení, které jistě zaujme nejen soupeře. Lucka totiž bydlí v rekonstruovaném baťovském dvojdomku, kde kdysi bývala školka. A jak uvidíme, přestože je pořádná, moc by potřebovala skříně, kam by se vešla její bohatá garderoba. Co Lucie udělá pro to, aby si vyvařila 50 000 na dovybavení bytu? Bude to 1) Domácí játrová paštika s brusinkami a opečenou bagetkou 2) Hráškový krém s krutony 3) Panenka s perníkovou omáčkou na fazolkách s domácími nočky 4) Čokoládový fondant s domácí vanilkovou zmrzlinou a malinami.

V úterý se podíváme do Uherského Brodu k Nadě (30), která má dvě holčičky a třetí bude co nevidět na světě. Ta Naďa je ale odvážná! A pracovitá… Původně kadeřnice spojila svůj život s pivem. Pracovala v pivovaru a vzala si sládka, kterého také poznáme, svým hostům také pivečko nabídne. Naďa ráda peče, pracuje na zahrádce a v zimě lyžuje, nejvíce času ale pochopitelně tráví se svými malými dětmi. Dobrá hostitelka vsadí na tvarůžky, tvaroh a vepřové. Pokud by její následující menu uspělo na maximum bodů, peníze by investovala do podnikání: 1) Tataráček paní sládkové 2) Hrachová polévka 3) Vepřové kotlety v marinádě s opékanými brambory a zeleninovým salátem 4) Úžasná tvarohová dobrota.

Uprostřed týdne prostírá nejmladší Simona (22), podle některých největší hráčka týdne. Studuje vysokou školu ve Zlíně, chodí na brigády, s přítelem bydlí teprve krátce v Šumicích, kam se za ním přestěhovala. Simona ráda sportuje, vaří a věnuje se četbě. Také ji baví tanec, zajímá se o spiritualitu a má ráda dobrou zábavu. Soupeře pozve na prohlídku zámku. O tom, že v kuchyni ráda experimentuje, svědčí, že se pustí do přípravy bifteku, který může být výborný, ale také propadák. Jak zvládne Simona středeční večeři? Má pravdu její přítel, který o ní tvrdí, že je dobrá kuchařka a sám ji do pořadu přihlásil? Menu je lákavé: 1) Plněná rajčata s francouzskou bagetkou 2) Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky 3) Biftek s pečenými bramborami a česnekovým dipem 4) Panna cotta s jahodovým přelivem.

Čtvrtek má ve své režii jediný muž týdne Filip (27). Pracuje ve výrobě jako lakýrník a metalizér a bydlí s rodiči a přítelkyní vdomě v Bílovicích. Zatím je svobodný, ale s Kateřinou plánují společnou budoucnost. Milovník fotbalu a sportu chce určitě vyhrát, protože zatoužil po novém autě. Filip se ženského kolektivu nejprve zděsil, ale docela si to užije. A občas si rýpne. Zejména Naďa se už proto moc těší, až na něj přijde řada. Možná bude paní sládkové chutnat, protože Filip plánuje bohaté aromatické menu a hlavní chod bude na pivu! 1) Bagetka s avokádem, marinovaným lososem a medovo-hořčičným přelivem 2 Mexická rajčatová polévka se sýrem feta a bílým jogurtem s chilli 3) Hovězí líčka na černém pivě s bylinkovou bramborovou kaší a smaženou cibulkou 4)Tvarohový koláč s ovocem.

Poslední hostitelkou je servírka Lenka (37), maminka dvou dětía chovatelka několika zvířat. Má krásný velký dům ve Starém Hrozenkově, a kdyby v pátek zvítězila, výhru by použila na jeho další zvelebení. Nejstarší hostitelka je upovídaná, někdy ji přepadne záchvat smíchu, umí vařit, a právě proto ji do Prostřeno! přihlásilanejstarší dcera. Lenka o sobě říká, že je přátelská, milá, usměvavá a chytrá. Z toho vychází i její taktika: být ke všem milá a dobře uvařit následující chody. 1)Vepřová panenka s mozzarellou a rajčaty, toastový chléb 2) Vývar z hovězí oháňky, domácí nudle 3) Maso dvou barev po lopenicku s rýží a okurkovým salátem 4) Karamelové řezy.

Jaká nakonec bude poslední večeře ve Zlínském kraji? A kdo se bude radovat z padesátitisícové výhry? Nebo se o ni budou muset vítězové podělit?

reklama