PO - PÁ v 17:45 na Primě

Amuse bouche

Prostřeno VII (17) Hradec 25.4. 2013 předkrm Foto:

Pokud pracujeme s většími krevetami, musíme jim nejprve vyndat střívko, jak upozornil hostitelku Josef.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
krevety 5 kusů
francouzská hořčice 1 dávka
olivový olej 1 dávka
jeden cm nastrouhaného zázvoru 1 dávka
suché bílé víno 1 kapka
Postup
1

Krevetky naložíme do marinády z hořčice, oleje a zázvoru, kde je necháme půl hodiny. Poté je položíme na rozpálený gril a grilujeme z každé strany až do zrůžovění – asi 10 minut. Pak krevetku usadíme na lžičku, na pánev dokápneme víno, jen zpěníme a lehoulince kápneme na krevetu, čímž vznikne jedna úhledná porce.

Předkrm:
Amuse bouche: krevetka se zrníčky Francie a dotekem zázvoru

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama