PO - PÁ v 17:50 na Primě

Ananasové špízy v čokoládě se sorbetem

Prostřeno XI (22) 15.6.2015 dezert Foto:

Po tak vydatné večeři se spoustou dobrého vína přišel ovocný dezert s ledovou tříští k chuti.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
zralý ananas 1 ks
čokoláda (70% kakaa)
kokosové mléko
máta na ozdobu
Postup
1

Ananas oloupeme, dužinu rozkrájíme na stejně velké kousky (jedno sousto cca 2x2x1 cm). Polovinu dáme do misky, zasypeme dvěma lžícemi třtinového cukru a zalijeme trochou vody, promícháme a dáme zmrznout do mrazáku.

2

Zbytek ananasu ogrilujeme nasucho, až začne karamelizovat, zalijeme ovoce velkým panákem koňaku a stáhneme z ohně. Napichujeme na dřevěné jehly a obalíme v rozpuštěné čokoládě se smetanou. Nakonec obalíme v kokosové moučce.

3

Sorbet: Těsně před podáváním zmrazenou ananasovou hmotu rozsekáme v kutru a ozdobíme snítkou máty.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama