PO - PÁ v 17:50 na Primě

Avgolemono

Prostřeno XI (22) 16.6.2015 polévka Foto:

Citronovo-vaječná drůbeží polévka supa avgolemono je jednou z nejznámějších řeckých polévek, hostům ale ta Michalova nechutnala. Klasicky připravená je podobná našemu vývaru, v hustší podobě je to i omáčka.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
drůbeží vývar 1 l
sůl
dlouhozrnná rýže 50 g
vejce 3 ks
citron 1 ks
Postup
1

Litr drůbežího vývaru přiveďte k varu, vsypte 50 g dlouhozrnné rýže a vařte asi 15 minut doměkka. Mezitím v míse prošlehejte 3 vejce se šťávou z jednoho citronu. Vývar s rýží odstavte a jednu sběračku pramínkem vlijte za stálého šlehání do vaječné pěny – nesmí se srazit! Pak naopak za stálého šlehání postupně vlijte vejce do horkého vývaru, až vznikne hladký krém. Už nevařte a ihned podávejte s dílky citronu.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama