PO - PÁ v 17:35 na Primě

Baba Ghanoush s pečivem a zeleninou

Prostreno! XIV (4) 8.9. pred Foto:

První chod z pečeného lilku a sezamu je vlastně hummus ze Středního východu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
velký lilek 1 ks
tahini (sezamová pasta) 1-1,5 lžíce
česnek 4 stroužky
citrón 1/2
olivový olej 1 lžíce
sůl 2 stroužky
čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup
1

Lilek aspoň půl hodiny ogrilujeme (nebo upečeme v troubě). Po změknutí sundáme slupku a necháme chvíli odležet např. v látkovém ubrousku. Lilek nakrájíme a pak smícháme se všemi ostatními přísadami. Nakonec dochutíme solí a ozdobíme koriandrem či petrželovou natí. Výsledkem je hladká pasta, pomazánka. Podáváme studené s pečivem nebo lavašem či arabským chlebem apod.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama