PO - PÁ v 17:45 na Primě

Babiččina bábovka

Prostreno! XIV (11) 28.10. dez Foto:

Paní Jarmila upekla pravou pocukrovanou bábovku jako z pohádky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
cukr 250 g
vanilkový cukr 1 ks
citrón 1 ks
prášek do pečiva 1 ks
vajíčko 4 ks
olej 100 ml
voda 100 ml
smetana ke šlehání 1 ks
čerstvé jahody
Postup
1

Smícháme polohrubou mouku, cukr, tři žloutky, olej a vodu. Uděláme si sníh ze čtyř bílků, který opatrně vmícháme do těsta, přidáme kůru z jednoho citronu, prášek do pečiva a vše řádně zamícháme. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao. Formu na bábovku řádně vymažeme olejem a vysypeme moukou, vlijeme nejdřív bílé těsto, poté tmavé a nakonec zbytek bílého těsta. Necháme péct 45 minut až hodinu. Po upečení vyklopíme, pocukrujeme a podáváme se šlehačkou a čerstvými jahodami.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
opět špatně napsaný 1 29.10.2016 09:48

opět špatně napsaný recept.Jestliže 4 vejce, tak co s tím jedním žloutkem? Přece když udělám sníh ze 4 bílků, dám dále do těsta 4 žloutky a ne 3!!!

Paulina GroblováAnonym
Místo vody bych dala mléko. 06.11.2016 17:07

Místo vody bych dala mléko.

reklama